Zinnur Büyükgöz'den şok açıklamalar!

AK Parti Gebze İlçe Teşkilatında, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi. Büyükgöz, basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen sorulara çarpıcı yanıtlar verdi.

Zinnur Büyükgöz'den şok açıklamalar!

AK Parti Gebze İlçe binasında gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, AK Partili Gebze Belediyesi Meclis üyeleri, parti yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Gebze Belediye Başakanı Zinnur Büyükgöz, toplantıda basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI ALDIK

Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, “Partimiz kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar girdiği 15 seçimden liderimizin önderliğinde başlarıyla çıkan bir parti olmuştur. Bizlere bu desteği veren öncelikli olarak Gebze halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Gebze halkımız kurulduğumuz ve 2004’te başladığımız yerel seçimlerde 4. dönemdir mührü bize veriyor. Bize verilen bu görevi Belediye Başkanımızla birlikte layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Yerel seçim sürecinde çok çalıştık, bunun karşılığınıda aldık. Bize bu seçimlerde destek veren ve uyum içinde çalıştığımız MHP İlçe Başkanımıza ve teşkilatlarınada teşekkür ediyorum. Diğer bir teşekkürü gece gündüz demeden bizlerle çalışan teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PLANLAR İLE HAREKET EDECEĞİZ

Basın mensupları tarafından kendisine yönetilen sorunları cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Geride bıraktığımız 31 Mart seçimlerinin Kocaeli’mize, Gebze’mize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Gebze halkı büyük bir oran ile partimize oy kullanmış, Cumhur İttifakına oy kullanmıştır. O yüzden tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra biz sadece oy verenlerin değil, tüm Gebze halkının hizmetkârıyız. Ben tüm Gebzelinin belediye başkanı olacağım. Kamuda da eşitlik, adalet, hak ve hukuk anlayışıyla çalışmalarımızı icra etmeye gayret edeceğiz. Gebze Belediyesi’nde Mayıs sonuna kadar yeniden yapılanma için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bayramdan sonra ise Gebze halkına ve kamuoyuna verdiğimiz beyanlardaki hizmetleri sırasıyla yerine getirmeye çalışacağız. Biz Gebze halkına somut bir vaatte bulunmadık. Sahada tamamen hizmet anlayışımızı, takip edeceğimiz yol ve yöntemi vatandaşımızla paylaştık. Biz ihtiyaçların aciliyet sıralamasını göz önüne alarak bütçe ve yatırım imkanları doğrultusunda çalışmalarımız kısa, orta ve uzun vadeli planlar olarak böleceğiz.” diye söyledi.

“KENT KONSEYİNİ KURACAĞIZ”

Büyükgöz açıklamalarına şöyle devam etti; “Katılımcı belediyecilik anlayışımızı ortaya koymak adına her mahallede halk meclisleri yapacağız diğer taraftan kent konseyi atıl hale getirilmiş. Katılımcı belediyeciliğin bir gereğidir kent konseyinin yeniden hayata geçirilmesi biz bunu yeniden aktif hale getireceğiz. Biz eleştirilmekten korkmadık, korkmayacağız. Usulünce yapılan hiçbir eleştiriye biz kayıtsız kalmayız ve saygı duyarız. Halk meclisleri ile o mahallenin acil planlarını tespit ederek, aciliyet sıralamasını da orada konuşarak ve döndükten sonra ise onları proje haline getirip bütçe imkanları doğrultusunda kısa, orta ve uzun vade içerisinde nasıl yapacağımızı yine o mahallenin insanıyla konuşacağız. Dışarıdan şöyle bir bakış var; Gebze’nin bütçesi çok yüksek. Gebze’nin sanayisi gelişmiş ama gelin görün ki Gebze Belediyesi hiçbir OSB’den emlak vergisi dahi alamıyor. Dolayısıyla OSB’lerden Gebze Belediyesine herhangi bir gelir akışı söz konusu değil. Biz Gebze Belediyesi’nin bütçesinin çokta büyük olmadığını görüyoruz. Gebze Belediyesi’nin 2018 yılında gerçekleşen bütçesi 273 Milyon lira. Bu bütçe ile giderlerinizi karşılayacaksınız ve ayrıca yatırım yapacaksınız.

TASARRUF TEDBİRLERİ ALACAĞIZ

Ayrıca gider kalem bütçesi 347 milyon lira yani 2018 yılında Gebze Belediyesi eksi 65 milyon lira bütçe açığı ile yılı tamamlamış. Biz Mayıs sonuna kadar bütçe disiplinini sağlamak, gelir akışı sağlayacak kaynakları yeniden keşfetmek ve onları hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Bütçe disiplini sağlanmadığı taktide satın alma maliyeti yükselecektir. Gebze Belediyesi’nin satın alma kredisi düşükse, bütçe imkanlarını verimli kullanamayacağımız anlamına gelir. Biz eksi bakiyeyle çalışan bütçeyi disipline etmek durumundayız. Önümüzdeki süreçte alacağımız tasarruf tedbirleri ve alacağımız kararlar hiç kimseyi şaşırtmamalı. Çünkü biz 400 bin Gebzeli insanımızın bize emanet etmiş olduğu sorumluluğu yerine getirmekle mükellefiz. Ekonominin gereği ne ise o yapılmak zorundayız. Eğer bu adımları atmazsak zarar göreceğiz. Biz bunu sağlamak için bütün mahallelerde halk meclisleri kuracağız. Halk meclislerinde çıkan sonuçlara görede adımlarımızı atacağız. Hiçbir sözümüzden geri dönmeyeceğiz. Gebze Belediyesi’nin yapılandırılmış haliyle beraber 366 Milyon borç stoku var. Biz bunun artmaması için 2019 yılında da tekrar eksi bakiye vermemek için mücadele edeceğiz, bütçe disiplinini sağlayacağız. Bir yandan da vatandaşlarımızla paylaştığımız ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmak için gayret göstereceğiz.

“KAMYON GARAJINI BİZ ÇALIŞTIRABİLİRİZ”

Kamyon Garajı olayı şuanda hukuk sürecinde. 31 Mart seçimlerinin birkaç gün öncesinde tahliyesi söz konusuyken geçtiğimiz günlerde yürütmeyi durdurma kararı alınmış. Şuanda yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili hukuki süreç devam ediyor. Orada mahkemenin verdiği karar doğrultusunda adım atılacak. Mahkemenin yürütmeyi durdurmayı kaldırması halinde oranın tahliyesi gerçekleşmiş olacak ve yeni bir çözüm yaklaşımı ortaya konacak. Hukuk tahliye işlemini gerçekleşirse, Gebze’nin yararına ne gerekiyorsa onu yapacağız. Orada bir kısım sosyal sorunlarda söz konusu bu nedenle ihaleye verilmeden önce bir süre belediye işletebilir. Daha sonra ise ihaleye verme durumu söz konusu olabilir.

FUARDA 26 MİLYON KİŞİYE HİZMET İMKANI

Ben geçmişte Mermerciler Fuarında bir danışmanlık süresi yaşadım. Şuanda son nihai mahkeme sürecinin ne olduğunu bende bilmiyorum. İstanbul’un Anadolu yakasında bir fuar alanı yok ve bu Fuar bölgeside sadece mermer bölgesine hapsedilmemesi gerekir. Burada tamamen bir fuar kompleksi söz konusudur. Yani 12 ayın tamamında fuar faaliyetlerinin yapılacağı bir projedir. Tüm Gebze sanayisinin, ticaretinin ihracata dönük ve tanıtıma dönük yüzü olacak faaliyeti gariplikle karşılamak Gebze’ye yapılan bir haksızlık olarak düşünüyorum. Tüm belediye başkan adaylarımızın projesinde Gebze’ye fuar alanı kazandırmak vardı. Muhalefet bunu düşündü diye yanlış olamaz, doğru düşünüyorlar. Gebze 26 milyon insana hitap eden bir merkez. 2.5 saatli mesafede İzmir, Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, İstanbul,var. Burada yapacağınız bir fuar alanı buralardaki milyonlarca insana ulaşabileceğimiz bir fırsat. Biz o projeye kendi kafamızdan başlamadık. O proje çok konuşuldu, Türkiye İhracatçılar Birliği’de işin içinde olmak üzere kabuller geliştirildi. Oraya GTO, Büyükşehir gibi 4 kamu kuruluşu ortak sadece özel sektör değil, Özel sektör değişebilir ve işletme kamunun olabilir.

“GEBZE KASABA DEĞİL”

Biz kasaba zihniyetiyle kenti kucaklamaya çalışırsak, yanlış yaparız. Biz kamu iktisadi anlayışını, kamu ticaret anlayışını geliştirmek zorundayız. Gebze, Anadolu kent kasabası değil. Gebze, nüfusu 400 bin olmak üzere ama 1 milyon 200 bin aktif nüfusa hitap eden bir kent. Gebze, Türkiye ölçeğinde çapı çok daha geniş olan bir durumdadır. Dolayısıyla karşınızda kirletici sanayiye göz yumacak bir Zinnur Büyükgöz’ü bulursanız söyleyeceğiniz her söze ben saygı duyarım. Bahsettiğimiz proje ulvi gayelerle, devlet projesi anlayışıyla başlamış ve o aşamaya gelmiş bir projedir. Bu hedef ulusal çıkarlara hizmet eden bir hedeftir.

YENİ GÖREVLENDİRMELER OLACAK

Gebze Belediyesi’nde bulunan 1700 personelin 1240 tanesi Marmara Uzmanlar şirketinde çalışıyor. Belediye içinde yeni görevlendirmeler olacak. Çalışan bazı personeli yeni açılacak sosyal tesislere kaydıracağız. Bayram sonrası tüm atamalar, personel durumu netleşecek ve hayırlı olsun ziyaretleride bitecek."

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 13:39
YORUM EKLE